GT World Challenge

Jílková a Haub odvážejí z Paul Ricard důležité body

Premiéra na francouzském okruhu Paul Ricard v rámci GT4 European Series se dvojici Drago Racing Team ZVO povedla. V obou závodech přišel postup dopředu, přičemž v tom druhém sahala stáj dokonce po stupních vítězů v kategorii PRO-AM.


Do prvního závodu startovala jako první Gabriela Jílková, přičemž hned v prvním kole vybojovala osm pozic. Postupně se jí ještě dařilo posouvat polem dopředu, přičemž předávala vůz v nejlepší pět její kategorie.

Kolega Robert Haub, který neměl jednoduché poslední závody, jenž odjel v rámci ADAC GT4 Germany, potřeboval výsledek, který by ho povzbudil. A to se skutečně povedlo. Němec dokázal bojovat, ale zároveň stabilně držet rychlost, nejít do zbytečného rizika, a nakonec ještě porazit mnohem silnější Mercedes konkurenčního týmu Akkodis.

„Tohle jsem potřeboval. Celý víkend tady ve Francii nám vycházel téměř perfektně a získali jsme důležité body do celkového hodnocení.

Kdyby mi někdo řekl, že skončíme na sedmé a páté pozici, tak bych to rozhodně bral. Nyní musíme využít toto momentum a stavět na něm. Sezona ještě není ani v polovině, takže věřím, že dokážeme konkurenci teprve pořádně potrápit,” komentoval druhý víkend GT4 European Series Haub.

Do druhého závodu startoval již zmíněný pilot, který podobně jako jeho kolegyně, dokázal získat několik pozic. Mercedes AMG GT4 byl ve hře o stupně vítězů, ale nakonec velká skupinka jezdců, tlačící se ze všech stran, nebyla snadná k poražení. Výsledkem tak je páté místo, vyrovnání maxima z Imoly.

„Tento víkend byl hlavně o získání sebedůvěry, což se nám rozhodně podařilo. Robert odjel skvělé dva závody, ale já jsem s nimi také spokojená. Především můj start v prvním závodě byl téměř dokonalý, což hodně nám to ulehčilo práci.

Ve druhém jsem si zase připadala jak ve virtuálních závodech, protože byly auta prostě všude. Zleva, zprava, a nebylo tak vůbec snadné tlaku odolávat. Myslím si ale, že jsme to zvládli velmi dobře, a proto odjíždíme z Paul Ricard v dobré náladě,” uzavřela dění Jílková.

Jiří Košta

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

4 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago