GT World Challenge

GT World Challenge na Paul Ricard: Mercedes vítězí ve dvou různých třídách

Mercedes-AMG Customer Racing se odměnil celkovým umístěním na stupních vítězů a dvěma vítězstvími ve třídách ve druhém kole sezóny GT World Challenge Europe Endurance Cup, na náročném okruhu Paul Ricard 1000 km. Po bezchybném výkonu si Jules Gounon, Daniel Juncadella a Raffaele Marciello zajistili zasloužené třetí místo s vozem Mercedes-AMG GT3 #88 od Mercedes-AMG Team AKKODIS ASP v celkovém pořadí.


Gounon, Juncadella a Marciello se radovali z celkového třetího místa. Druhý nejvýše umístěný Mercedes byl vůz týmu HRT #777 s Fabianem Schillerem, Al Faisal Al Zubairem a Axcilem Jefferiesem, kteří rovněž vyhráli ve své “high-class” třídě. AKKODIS ASP Team GT3 číslo #87 byl klasifikovaný jako druhý v této třídě. Tým HRT skončil na 1-2. 

Tvrdé závodění přes obrubníky, které mnoho pilotů praktikovalo, vedlo k četným defektům a odstoupením. Jedno z nich vedlo k úplné žluté vlajce, kterou všechna auta použila ke druhé zastávce v boxech. 

Marciello předal Mercedes #88 Juncadellovi, který se po dalším zásahu safety caru ocitl tváří v tvář konkurentům. Nová situace vedla k tomu, že Juncadella po své další zastávce v boxech klesl zpět na druhé místo.

Protože kontrola závodu také identifikovala zastavení paliva, které bylo v této situaci příliš krátké, byla týmu udělena časová penalizace 15 sekund, která stála vůz  #88 další pozici, a to i přes nejrychlejší čas na kolo, který Španěl v té době zapsal. Finálový jezdec Jules Gounon se vrátil do závodu na třetím místě.

,,Nakonec to byl dobrý výsledek. Trať normálně našemu autu nijak zvlášť nevyhovuje. Nikdy předtím jsem tady v Le Castellet nebyl na pódiu. Druhé místo by bylo ještě lepší, ale udržet soupeře na uzdě bylo těžké. Teď jsme alespoň na dobrém druhém místě v celkovém pořadí a míříme do Spa s výhodou,” sdělil po závodě Daniel Juncadella. 

Jules Gounon měl pocity ze závodu podobné: ,,Jsme spokojeni s tempem a se třetím místem. Raffaele, Daniel a celý tým odvedli vynikající práci. I když jsme nedokázali udržet druhé místo, stále jsme získali dobré body. Nyní se plně soustředíme na 24 hodinový závod ve Spa.”

Další kolo GT World Challenge Endurace Cup bude právě 24 hodinový závod na belgickém okruhu ve Spa, kam tým Akkodis ASP míří se 103.5 body a celkovým vedením šampionátu. 

Tereza Černá

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago