Gabriele Piana: Na Zandvoortu to bude těžké

Gabriele Piana: Na Zandvoortu to bude těžké

 
  

ADAC GT4 Germany zamíří tento víkend na nizozemský závodní okruh Zandvoort. Po absolutní dominanci víkendu na Red Bull Ringu je na druhém místě v celkovém pořadí šampionátu loňské vítězné duo Piana a Schrey. V čele šampionátu jsou Dörr a Dontje z vozem Aston Martin Vantage GT4.


Pouhých 9 bodů rozděluje první dvě příčky v celkovém pořadí šampionátu ADAC GT4 Germany. Ve druhém kole na Red Bull Ringu zvítězili v obou závodech Gabriele Piana a Michael Schrey, ale v prvním kole na Oscherslebenu se jim moc nedařilo. Shrnutí dosavadní sezony a očekávání pro víkend na Zandvoortu shrnul Gabriele Piana exkluzivně pro True Racing. 

,,Je to zvláštní, protože na Oscherslebenu jsme opravdu neměli rychlé auto. Byl to také náš první víkend s novými pneumatikami a předem jsme je pořádně netestovali. Takže příprava na šampionát nebyla nejlepší. Trochu jsme za to zaplatili. Ale celkově byl v rámci mezí Oschersleben dobrý, kromě kontaktu a DNF,” popsal Gabriele první nepovedený víkend.

„Red Bull Ring byl naopak téměř dokonalý. Byli jsme opravdu překvapeni rychlostí, kterou jsme měli. Naší jedinou starostí byla teplota, proto bylo tak důležité být ve vedení závodu. To je důvod, proč byla práce Michaela (Schreye) na začátku druhého závodu tak klíčová. Musel nás dostal do pozice, kde můžeme být v čistém vzduchu, to se mu velmi dobře podařilo, byť začínal čtvrtý.“

Očekávání pro víkend na Zandvoortu už ale nejsou pro Pianu tak růžová. 

,,Jsem opravdu zvědavý, kde budeme v Zandvoortu, protože to není trať, na které bychom byli tradičně silní. Také jsme viděli, že Astony Martin v podstatě létali na Red Bull Ringu, což není trať, na které by měli zářit. Takže očekávám, že budou neuvěřitelně silní i na Zandvoortu.

Uvidíme, jak se sezóna vyvine, samozřejmě se pokusíme získat co nejvíce bodů a získat co nejvíce výher, ale necháváme si realistická očekávání,” sdělil. 

Sám sebe ale v boji o šampionát nevidí. Kromě dominance Aston Martinů očekává návrat Mercedesů a Porsche na vrchol pole, mezitím co BMW bude bojovat o dobré výsledky. 

„Osobně si myslím, že nebudeme jedním z hlavních faktorů šampionátu. Určitě to budou Astony Martin, pokud nebudou dělat chyby. Porsche a Mercedes se určitě vrátí na vrchol na tratích jako Sachsenring a Hockenheimring. Ale my uděláme maximum a uvidíme, jak to půjde.” 

Zandvoort bude třetím víkendem šampionátu z celkových osmi. Po té se ADAC GT4 Germany přesouvá na německý Nürburgring. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »