McLaren je zpět v ADAC GT Masters na Red Bull Ring

McLaren je zpět v ADAC GT Masters na Red Bull Ring

 
  

McLaren se po sedmi letech vrací do ADAC GT Masters. Tým JP Motorsport bude závodit s McLarenem 720S GT3 na Red Bull Ringu. V autě se prostřídá bývalý pilot formule 1 Christian Klien a Dennis Lind.


Bývalý pilot formule 1, Christian Klien, bude pátým Rakušanem v GT Masters na Red Bull Ringu a připojí se tak ke svým krajanům Norbertu Siedlerovi, Simonu Reicherovi, Micku Wishoferovi a Klausovi Bachlerovi. 

„Red Bull Ring je můj domovský okruh, takže jsem nadšený, že tam budu s JP Motorsport startovat v ADAC GT Masters. Toto bude má první účast v německém šampionátu GT. Sérii samozřejmě sleduji dlouho a vím, jak vysoká je úroveň jezdců a týmů. 

Red Bull Ring by měl vyhovovat McLarenu 720S GT3. Budeme však čelit novým výzvám. Nemůžete předehřívat pneumatiky a musíte se snažit najít dokonalé okno, ve kterém je auto nejlepší,“ říká Klien před svým debitem. 

Jeho partner za volantem, Dennis Lind, debutoval na ADAC GT Masters už loni. Dán se v roce 2021 posadil do vozu Audi pro Team WRT ve dvou závodech na Red Bull Ringu. Lind ukázal, že na alpské horské dráze je síla, se kterou se dá počítat, když při svém debutu skončil pátý v prvním závodě. 

„Jsem potěšen, že mohu znovu jezdit na této krásné trati v horách. Jsou to roky, co McLaren naposledy startoval v ADAC GT Masters. Teď máme úplně jiné auto. Jedním z cílů ve Spielbergu je lépe poznat nové pneumatiky Pirelli v náročných závodních podmínkách.

Naším cílem je prosadit se v přední části pole. ADAC GT Masters je však jednou z nejžhavějších závodních sérií ze všech. Pole je velmi vyrovnané a jakákoliv chyba je nemilosrdně potrestána. Umístění v první pětce by bylo úspěchem, umístění v první desítce by bylo úctyhodné. Jedna věc je ale jistá: bude to těžká bitva.” sdělil Dennis Lind. 

Závodní víkend ADAC GT Masters proběhne na rakouském Red Bull Ringu 20. – 22. května. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »