Lamborghini odhaluje Huracán GT3 Evo II

Lamborghini odhaluje Huracán GT3 Evo II

 
  

Lamborghini uvedlo na trh Huracán GT3 Evo II – třetí evoluci úspěšného závodního vozu, který byl navržen a vyvinut společností Lamborghini Squadra Corse na základě Huracán STO. Stejně jako jeho dva předchůdci bude vůz používán v mezinárodních závodech GT3 a vyhovuje novým technickým předpisům FIA, které vstoupily v platnost v roce 2022.


Dodávka zákazníkům by měla být zahájena v druhé polovině roku, přičemž je plánována závodní premiéra na příští rok při 24 hodin Daytona. Všechny Lamborghini Huracán GT3 Evo, které také provozují dva týmy v ADAC GT Masters, lze upgradovat na specifikaci Lamborghini GT3 Evo II pomocí speciální evoluční sady.

Třetí evoluční stupeň obsahuje nová aerodynamická řešení, zatímco nasávací ventil a zadní lamela přispívají k účinnějšímu systému sání a lepšímu vyvážení vozu. Mezi novinky patří zadní křídlo, které je uchyceno na podpěrách z hliníkové slitiny. Nové podpěry umožňují přesnější konfiguraci křídla než u předchozího modelu.

Upravená ochranná klec se dvěma dodatečnými zadními sloupky a zbrusu nové boční díly z karbon-kevlarové voštinové struktury přispívají k vyšší bezpečnosti. Pro optimalizaci výkonu ve vytrvalostních a sprintových závodech byl brzdový systém vylepšen o nově navržené brzdové třmeny a brzdové destičky. Elektronicky ovládané škrticí klapky zvyšují účinnost motoru V10.

Giorgio Sanna, šéf motorsportu v Lamborghini: „Nový Huracán GT3 Evo II není jen dalším vývojem současného vozu. Jde o nový projekt, který posiluje přenos technologií mezi oddělením motorsportu v Lamborghini a zbytkem společnosti. Musí plnit dva nelehké úkoly: Na jednu stranu by měl být stejně úspěšný jako předchozí generace Huracánu GT3, které za šest sezón získaly více než 40 mezinárodních titulů. Na druhou stranu by to také mělo zopakovat jejich prodejní úspěchy a přispět k dosažení cíle prodat 500 závodních vozů Huracán od roku 2015.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »