ADAC GT

Green a Krütten zničili konkurenci

Druhý víkend šampionátu ADAC GT Masters na rakouském Red Bull Ringu dominovalo duo Green a Krütten z týmu Schubert Motorsport. Se dvěma výhrami a celkovými 60 body se posouvají do vedení šampionátu.


Ben Green do prvního  závodu odstartoval ze třetího místa a hned ve druhém kole předjel Porsche Ayhancana Güvena. V osmém kole předjel Brit také prvního Raffaela Marciella a průběžně zvyšoval svůj náskok. 

Po pozdní zastávce v boxech Green předal vůz Niklasovi Krüttenovi, který však ztratil čas kvůli vadným dveřím, které nebylo možné úplně zavřít a působili problémy v zatáčkách. Naštěstí se problém po pár kolech vyřešil, když se dveře v jedné zatáčce zabouchly. 

Christian Engelhart, který se po výměně s Güvenem umístil na druhém místě, v průběhu závodu zvyšoval tlak a dostal se na půl sekundy od vedoucího týmu. Niklas Krütten však udržel nervy a po 41 kolech slavil první vítězství v ADAC GT Masters. Třetí místo patřilo Jonathanu Aberdeinovi a Raffaelovi Marciellovi.

„Z druhého místa jsme vytěžili maximum. Po chytré zastávce v boxech jsme stále měli šanci na vítězství. Tlačil jsem a zkoušel všechno, ale BMW bylo prostě příliš silné. Přesto je toto druhé místo velkým úspěchem.“ komentoval první závod Christian Engelhart. 

Niklas Krütten odstartoval do druhého závodu na Red Bull Ringu v neděli z prvního místa. Skvělým startem mladík obhájil své vedení a ve vedení předal vůz při zastávce v boxech svému kolegovi Benu Greenovi. 

Brit neustále zvyšoval svůj náskok a po 41 kolech završil vítězství start-cíl a tím zdvojnásobil úspěch ve Spielbergu. Jesse Krohn a Nicky Catsburg si v sesterském voze zajistili druhé místo proti stále silnějšímu Güvenovi, který opět skončil na stupních vítězů společně s Engelhartem na místě třetím. 

„Na začátku jsem byl nervózní, ale odtrhl jsem se dobře. Po několika kolech se závod vepředu trochu uklidnil a já se snažil šetřit pneumatiky na Benův stint. To se povedlo, takže Ben dokázal dotáhnout vítězství k dokonalosti. Pořád nemůžu uvěřit, že jsme po prvním sobotním vítězství znovu vyhráli. Je to prostě úžasné.“ řekl hned po závodě Niklas Krütten.

Ben Green na dvojité vítězství reagoval podobně: „Potřebuji pár dní, abych to všechno strávil. Je neuvěřitelné, že jsme vyhráli oba závody tady a teď dokonce být lídry šampionátu,” sdělil. 

Další závod ADAC GT Masters proběhne 24. – 26.8. na nizozemském Zandvoortu. Green a Krütten jsou ve vedení šampionátu s 60. body, mají tak náskok tří bodů na Jusufa Owegu. 

Tereza Černá

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago