ADAC GT

Preview sezony ADAC GT Masters a ADAC GT4 Germany

Už 22. dubna na okruhu v Oscherslebenu odstartuje 16 sezona ADAC GT Masters a čtvrtá sezona ADAC GT4 Germany.


Motorsport Arena Oschersleben je okruh ležící nedaleko města Magdeburg. Má délku 3.7 kilometrů se 14 zatáčkami. Již po několikáté se na tomto okruhu odstartuje sezona ADAC GT Masters a ADAC GT4 Germany. 

Třiadvacet aut se 46 jezdci míří do prvního víkendu ADAC GT Masters na Oscherslebenu. Kromě již známých jmen, které se do této kategorie opět vrací bude na roštu i spousta nováčků. Mezi ně patří například Jack Aitken nebo Ben Green.  

Pole se skládá ze zhruba 20 továrních jezdců a úspěšných GT pilotů, kteří přichází se zkušenostmi z své doby ve Formuli 1, WEC nebo IMSA. Řada talentovaných a ambiciózních mladých jezdců se snaží získat vlastní cenné zkušenosti za volantem supersportovních vozů výrobců Audi, BMW, Lamborghini, Mercedes-AMG a Porsche. 14 takových jezdců se bude také prosazovat v soutěži Pirelli Junior (juniorský šampionát). 

Mezi letošní favority patří Jules Gounon a Fabian Schiller z nového týmu Drago Racing Team by Zvo. Jack Aitken po boku Alberta Costy Balboy také s cílem hned v prvním víkendu dominovat. 

V loňské sezoně v prvním závodním víkendu na Oscherslebenu zvítězili v prvním závodě Maximilian Buhk a Raffaele Marciello s týmem Mann-Filter Team Landgraf ve vozu Mercedes. Ve druhém Michael Ammermüller a Mathieu Jaminet za SSR Performance s vozem Porsche. 

ADAC GT4 Germany

ADAC GT4 Germany zahajuje svou čtvrtou sezónu špičkovým polem 30 sportovních vozů s největším počtem účastníků v historii seriálu s 60 jezdci. Jezdit budou se sportovními vozy Aston Martin, BMW, KTM, Mercedes AMG, Porsche a Toyota.

V loňském roce zvítězili v prvním závodě na Oscherslebenu Gabriele Piana a Michael Schrey, kteří později vyhráli i šampionát. V závodě druhém dominovali Jan Marschalkowski a Theo Nouet, kteří se na konci šampionátu stáli vícemistri. 

Oba vozy od týmu Drago Racing Team by Zvo s páry Jílková/Haub a Springob/Grüber patří mezi letošní favority v šampionátu, v testech byli jedni z nejrychlejších. Loňští šampioni Piana a Schrey pojedou opět spolu s týmem Hofor Racing by Bonk Motorsport s cílem hájit svůj titul. Dvojice Ortmann a Sasse se připojila do šampionátu ke konci loňské sezóny, z jejich šesti závodů vyhráli tři. Letos pojedou celou sezonu. 

Tereza Černá

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago