ADAC GT

Kdo je Zvo Racing?

Drago Racing Team Zvo je novou stáji na startovních roštech ADAC GT Masters, ADAC GT4 a GT4 European series. Nový tým, ale postavený na osvědčených základech od bývalého pilota DTM Jörga van Ommena a předchozí šéfa týmu Zakspeed, Philippa Zakowskiho. Celou svou letošní sestavu již oznámil.


Tým bude mít v každé kategorii ADAC GT dvě auta. V GT4 s vozy Mercedes AMG GT4 bude závodit Gabriela Jílková s Robertem Haubem po svém boku. Ve druhém voze pojede Nico Grüber, který v loňském roce závodil v ADAC TCR Germany, spolu s ním bude jezdit Jan Philipp Springob. 

„Philip (Zakowski) mi zavolal hned po minulé sezóně a řekl mi o plánech a cílech s novým týmem. Pak mi řekl o mechanicích a inženýrech, kteří mají mnoho předchozích zkušeností a že má velmi dobrého druhého jezdce. 

Celkově to byly hlavní důvody, proč jsem se rozhodl připojit k týmu. Myslím, že to bylo velmi dobré rozhodnutí, zvláště po tom, co je první oficiální test za námi.“ řekl Jan Phillip Springob o svém postupu ke Zvo. 

V ADAC GT Masters s vozy Mercedes AMG GT3 bude závodit Jules Gounon po boku Fabiana Schillera. Gounon v loňském roce závodil ve stejném šampionátu ale s týmem Zakspeed, mezitím co Schiller závodil v GT World Challenge Endurance cup.

Do druhého auta usedne Daniel Juncadella, bývalý závodník DTM a testovací jezdec F1, spolu s Janen Marschalkowskim. Jan minulý rok skončil druhý šampionátu v ADAC GT4, ve vozech GT3 bude závodit poprvé. 

,,Závodit v tomto autě s tovární podporou Mercedesu a Danielem jako mým týmovým kolegou, myslím, že si nemůžete přát nic jiného. Během posledních let nasbíral mnoho zkušeností ve formulových vozech a DTM. Byl dokonce rezervním a testovacím jezdcem F1, takže na světě není absolutně žádný lepší týmový kolega, od kterého bych se mohl učit v prvním roce v GT3.” sdělil své pocity Jan Marschalkowski.

GT4 European series je tzv. “single entry”, tudíž tým může závodit pouze s jedním vozem. Za Drago Racing Team Zvo pojede Jílková a Haub. V loňské sezoně jeli jen pár vybraných kol, letos však pojedou celou sezonu. V příštím roce by tato dvojice chtěla zamířit do GT World Challenge.

„Naše první sezona v ADAC GT4 Germany šla nad očekávání dobře, ale přesto víme, že to může být ještě lepší.

Příprava s týmem v rámci GT Winter Series šla nad očekávání, a proto máme s týmovým kolegou Robertem daleko větší sebedůvěru, než v loňském roce. Doufáme, že budeme bojovat o vítězství v závodech,” říká Jílková.

Týmu také aktivně pomáhá samotný Mercedes, což naznačuje, že do svých začátku vykračuje opravdu dobře.

Tereza Černá

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago