ADAC GT

Zakspeed si dává pauzu od ADAC GT Masters

Krátce před začátkem sezóny ADAC GT Masters 2022 obdržel tým Zakspeed špatnou zprávu. Podle nové právní úpravy není u zákonných zdravotních pojišťoven povolena čistá značková nebo obrázková reklama. Tím odpadá základ pro již dohodnuté prodloužení spolupráce mezi Zakspeedem a jeho dlouhodobým partnerem Mobil Krankenkasse.


Mobil Krankenkasse je od roku 2014 hlavním sponzorem tradičního týmu Eifler. Ve druhé sezóně dokázali Sebastian Asch a Luca Ludwig získat prestižní titul jezdce. Za osm sezón dokázaly týmy Zakspeed a Mobil Krankenkasse oslavit četné pole position, nejrychlejší závodní kola, vítězství a umístění na stupních vítězů ve vozech Mercedes-AMG GT3 v nápadném designu hlavního sponzora v lize supersportovních vozů. Zatím posledního společného vítězství v „Lize supersportovních vozů“ bylo dosaženo v říjnu 2021 na Sachsenringu.

Jen pár týdnů před začátkem sezóny ADAC GT Masters 2022 24. dubna v Motorsportareně Oschersleben je Zakspeed bez hlavního sponzora.

„Rádi bychom poděkovali našemu dlouhodobému partnerovi Mobil Krankenkasse za dobrou a důvěryhodnou spolupráci. To byla velká legrace!

Společně jsme slavili četné úspěchy, společně nás nyní také mrzí nečekaný konec této úspěšné kombinace. S těžkým srdcem jsme se nyní rozhodli dát si v roce 2022 povinnou přestávku v ADAC GT Masters.

V krátké době do začátku sezóny prostě nemůžeme najít nového partnera a připravit program profesionálně. Bez ohledu na to plánujeme startovat se dvěma vozy Zakspeed Mercedes-AMG GT4 na závodech ADAC GT4 Germany 2022. Podíváme se také na Evropskou sérii GT4, ve které jsme loni dokázali vyhrát na našem hostujícím startu na Nürburgringu,” říká Peter Zakowski, majitel týmu Zakspeed.

Mladší bratr, Phillip Zakowski, se ale na startu ADAC GT Masters letos objeví. Drago Racing Team [ z|vo ] nasadí vozy i do ADAC GT4 Germany, kde bude závodit Češka Gabriela Jílková a její americký kolega Robert Haub.

Jiří Košta

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago