DTM

Lamborghini oznamuje sestavu pro DTM, nechybí ani pomalý Deledda

Závodní jezdec Lamborghini Mirko Bortolotti je mužem číslo 1 v kvartetu jezdců Grasser Racing Teams pro DTM 2022. Vedle Itala, se objeví také Rolf Ineichen, Clemens Schmid a Alessio Deledda.


Tým GRT se sídlem v Knittelfeldu v Rakousku zažívá svou první sezónu v DTM, která začíná od 29. dubna do 1. května v Portimão v Portugalsku a skládá se z 16 závodů ve sprintu.

„DTM je velmi populární a prestižní šampionát. Proti sobě stojí nejlepší automobilové značky, kvalitní týmy a velmi silní jezdci,“ říká o zapojení italské značky sportovních vozů Giorgio Sanna, šéf Lamborghini Motorsport.

„Pro náš tým to bude vzrušující rok a jsem velmi hrdý na to, že máme Mirka a Rolfa na palubě. Byli oporami našeho týmu po mnoho let a sehráli klíčovou roli v některých z našich největších úspěchů,“ těší se šéf týmu Gottfried Grasser na novou výzvu.

Mirko Bortolotti, bývalý šampion formule 2 a bývalý testovací jezdec formule 1, závodí za GRT od roku 2015 a od té doby nasbíral 17 vítězství, 21 pole position a 35 umístění na stupních vítězů. S GRT tento 32letý závodník také vyhrál. vytrvalostní závodní klasiky v Daytoně a Sebringu a titul Blancpain GT Series.

Bortolotti už má první zkušenosti s DTM po hostování v Assenu v minulé sezóně, kde přesvědčil hned druhým místem a nejrychlejším závodním kolem.

„Už se nemůžu dočkat, až budu letos závodit s GRT v DTM. Řídit Lamborghini v tomto legendárním šampionátu bude výsadou,” říká Bortolotti, který před sedmi lety podepsal smlouvu s Lamborghini Squadra Corse.

Alessio Deledda začal svou kariéru na dvou kolech v roce 2017, než prošel do formule 2 prostřednictvím formule 4 a formule 3. Nyní 27letý mladík přechází na závody GT a bude v akci pro GRT v DTM. jako oficiální juniorský jezdec Lamborghini Squadra Corse.

„Po zkušenostech z formule 2 považuji DTM za perfektní prostředí pro pokračování mého vývoje jako závodního jezdce,“ vysvětluje Deledda.

„Cítím se poctěn být součástí tohoto týmu GRT a tohoto výrobce a spolupracovat s Mirko Bortolotti, kterého jako jezdce velmi obdivuji.”

Jiří Košta

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

4 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago