DTM

Stéphane Kox chce zůstat v DTM Trophy

Stéphane Kox z Nizozemska byla jednou ze tří závodnic, které soutěžily v sezoně 2021 DTM Trophy. Kox, která řídila Toyotu týmu Ring-Racing se sídlem v Boxbergu u Nürburgringu, skončila v pěti závodech na bodech a celkově na 15. místě v hodnocení jezdců. Tím se také stala nejlépe umístěnou závodnicí.


Pro Stéphane Kox znamenala sezona 2021 DTM Trophy její návrat k závodění poté, co se dva roky soustředila hlavně na studium. A s úspěchem: v létě ukončila studium práv na univerzitě v nizozemském Tilburgu bakalářským titulem.

„Po přestávce jsem začala sezonu bez velkých očekávání, protože jsem věděla, že úroveň DTM Trophy je poměrně vysoká. Pro mě byly auto a tým nové a čas na trati byl dost omezený v důsledku formátu závodu ve sprintu. V průběhu sezóny se však věci vyvíjely lépe a lépe. Celkově jsem se svým výkonem docela spokojená. Třetí místo na startovním roštu v nedělním závodě na Norisringu pro mě bylo vrcholem.”

Dříve měla Kox bodované umístění v obou závodech na Hockenheimu, kde sice nestartovalo plné pole DTM Trophy, ale na závod pršelo.

„Zejména v nedělním závodě, kdy pršelo a všichni jsme byli stále venku na slickách, jsem dokázala pěkně držet krok a nesklouzla jsem z trati.

Sedmým místem napodobila svou klasifikaci z nedělního závodu na Lausitzringu. Na domácím Assenu se jí ale nedařilo. Ale celkově si během sezony užila spoustu zábavy.

Stéphane Kox také velmi pozitivně hodnotí spolupráci s týmem Ring-Racing pod vedením Uweho Kleena.

„Podpora týmu byla vynikající, cítila jsem se opravdu pohodlně. Spolupráce s Nicem Verdonckem jako mým týmovým kolegou byla také skvělá. Pokud to bude možné, ráda bych příští rok závodila pro Ring-Racing znovu.“

Předtím bude tento a příští měsíc závodit s Porsche 911 GT3 R v asijské sérii Le Mans a také ve vytrvalostních závodech v Bahrajnu a Abú Dhabí spolu se svým otcem Peterem Koxem a Nicem Pronkem.

„Šest závodů během pěti týdnů na Blízkém východě, to je skvělá věc, na kterou se už teď velmi těším,“ dodává Stéphane Kox.

Jiří Košta

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

4 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

4 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

2 týdny ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago