Jamie Green chce zpátky do DTM, čeká na nabídky

Jamie Green chce zpátky do DTM, čeká na nabídky

 
  

Devětatřicetiletý Brit byl v DTM po 16 nepřetržitých sezón mezi lety 2005 a 2020, zaznamenal 17 vítězství pro Mercedes a Audi a v roce 2015 skončil na druhém místě.


Protože jeho smlouva s Audi byla uzavřena na konci roku 2020, šampion Euroseries Formule 3 z roku 2004 závodil pouze jednou pro zákaznický tým Audi GT Sainteloc ve Spa 24 Hours.

Green však trvá na tom, že neuvažuje o odchodu do důchodu, a řekl, že aktivně vyhledává příležitosti pro pravidelný program v závodech GT, v posledních letech se mimo svůj hlavní program DTM sporadicky objevoval na závodech GT World Challenge, Italian GT a ADAC GT Masters.

„Nemám myšlenky na důchod, nechtěl jsem jít do důchodu a stále jsem neodešel,” řekl Green.

„Stále jsem opravdu nadšený pro motorsport, jsem stále fit a jsem stále konkurenceschopný, ve svých posledních dvou závodech DTM jsem skončil na stupních vítězů.

Nevěděl jsem, co se letos stane. Doufal jsem, že bych mohl získat nějakou roli v Audi, abych mohl pokračovat v závodění v GT, ale Audi už mělo velkou skupinu jezdců GT a ti byli k těm klukům docela loajální, takže to znamenalo, že tam nebyla žádná příležitost.

Od té doby jsem v kontaktu s jinými výrobci, ale stále jsem v podstatě k dispozici.

Rád bych si v závodech GT udělal pořádný program, do kterého bych se mohl zakousnout a auto opravdu poznat, protože skvělé na tom je, že jste tak často ve světě.

Myslím, že protože jsem byl s Audi ve Spa, většina lidí v paddocku si pravděpodobně myslela: ‘Ach, stále má smlouvu s Audi, ale ta ve skutečnosti vypršela na konci roku 2020.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »