ADAC GT

Kdo bude mistrem ADAC GT Masters? 13 jezdců může vyhrát

Jezdci Audi, Mercedes-AMG, Porsche a Lamborghini s nadějemi na titul. Malý čtyřbodový náskok pro Fellera a Miese. Může být třetí Michael Ammermüller prvním jezdcem, který úspěšně obhájí titul?


Kdo bude německým šampionem GT v roce 2021? O titulu se rozhodne na Nürburgringu od 5. do 7. listopadu. Christopher Mies, který vede tabulku po boku Ricarda Fellera s vozem Audi R8 LMS, je v nejlepší pozici, aby přidal druhý titul k tomu, který získal v roce 2016.

Jeho nejbližší soupeři by mohli dosáhnout prvenství v sérii: Luca Stolz a Maro Engel zaostávají za lídry šampionátu o pouhé čtyři body a mohou se stát prvním duem s titulem, které ale nevyhrálo závod. Německý jezdec Porsche Michael Ammermüller se snaží být prvním člověkem, který úspěšně obhájí titul v ADAC GT Masters.

„Nürburgring není náš nejlepší okruh. Myslím, že Porsche a Mercedes-AMG jsou tam favority. Možná jsem jednou vyhrál ADAC GT Masters, ale to nám nedává výhodu,” říká Mies.

„Úroveň v ADAC GT Masters je vysoká. Prakticky všichni adepti na titul někde vyhráli šampionát. Každý ví, co je potřeba.”

„Naše šance jsou dobré,” říká Feller. „Nemůžeme si však dovolit udělat žádnou chybu. Cílem je získat co nejvíce bodů a v ideálním případě skončit před našimi soupeři.“

Nelze zapomenout i na další vítěze závodů během sezony. Raffaele Marciello a Maximilian Buhk nedávno ztratili body, ale od začátku sezony opakovaně podtrhují své ambice jako jeden z nejsilnějších týmů v šampionátu. O osm bodů méně má tovární jezdec Lamborghini Mirko Bortolotti. Ital z týmu GRT Grasser Racing Team se ve finále postaví vedle továrního jezdce Marca Mapelliho a z minulosti ví, že jeho Huracán GT3 je schopen vyhrát v pohoří Eifel. Stále s malou šancí je šampion roku 2017, tovární jezdec Mercedes-AMG Jules Gounon. Letos zaznamenal působivý návrat do ADAC GT Masters se dvěma vítězstvími po boku týmového kolegy Igora Waliłka z týmu Zakspeed. Jezdci Lamborghini Rolf Ineichen a Franck Perera zaostávají za lídry o 55 bodů a mají pravděpodobně pouze matematickou šanci na zisk titulu.

Jiří Košta

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago