Grasser se připojuje do DTM se čtyřmi Lamborghini!

Grasser se připojuje do DTM se čtyřmi Lamborghini!

 
  

Renomovaný tým Lamborghini Grasser Racing se příští rok přesune do DTM a nasadí čtyři Huracany GT3 Evo s tovární podporou od italského výrobce superaut.


GRT se v roce 2022 zcela zaměří na DTM a zruší své stávající programy GT3 v ADAC GT Masters, GT World Challenge Europe a také ve třídě GT Daytona IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Přesná sestava jezdců bude odhalena včas, ale tým uvedl, že jeho číslo 63 bude pilotovat tovární jezdec Lamborghini.

Mirko Bortolotti je považován za favorita pro tovární sedačku v GRT, protože letos jel v DTM s dalším týmem Lamborghini T3 Motorsport a skončil druhý za Marcem Wittmannem z BMW v Assenu.

„Jsem opravdu nadšený, že mohu oznámit náš nadcházející program v DTM,” řekl Gottfried Grasser.

„Rád bych poděkoval Lamborghini Squadra Corse za jejich neuvěřitelnou podporu v tomto projektu. Je to splněný dětský sen. DTM je jednou z nejnapínavějších a nejoblíbenějších závodních sérií na světě a přihlásit se do této oblasti se čtyřmi vozy je ohromná výzva, na kterou se nemůžeme dočkat.

Lamborghini Huracan GT3 Evo mnohokrát prokázalo svou vítěznou DNA a určitě nám v roce 2022 poskytne konkurenceschopný balíček. Bude to vzrušující sezóna a nemůžu se dočkat, až naše vozy vyjedou na trať.”

Grasser Racing s sebou přináší do DTM bohaté zkušenosti ze závodů GT, které od vstupu do Lamborghini v roce 2015 slavily úspěchy na obou stranách Atlantiku. Mezi jeho ocenění patří vítězství ve třídě v Rolex 24 v Daytoně a v Sebring 12 Hours. jako Endurance Cup a celkové tituly v Blancpain GT Series v roce 2017.

Poprvé „flirtoval“ s myšlenkou závodit v DTM v roce 2021, aby se shodoval s přechodem série na stroje GT3, ale rozhodl se tyto plány na rok odložit.

Tímto oznámením se GRT stává druhým týmem Lamborghini, který bude závodit v DTM po T3 Motorsport, který letos přihlásil dva Huracany za Estebana Mutha a Esmee Hawkey. T3 se ještě musí formálně zavázat k sezóně 2022 DTM.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »