DTM

Esteban Muth hodlá pokračovat příští rok v DTM

Teprve 19letý Belgičan Esteban Muth byl jedním z nováčků v DTM ročníku 2021. Že se nebojí velkých jmen, ukázal už v mnoha závodech, například v souboji s bývalým šampionem Mikem Rockenfellerem při úvodu sezony v Monze. Jak sezóna pokračovala, Muth znovu a znovu přitahoval pozornost velkolepými předjížděcími manévry s T3 Motorsport Lamborghini. To mu vyneslo přezdívku „The Overtaker“.


Muthova předsezonní příprava nebyla zrovna ideální: jeho program s drážďanským týmem T3 Motorsport vedeným Jensem Feuchtem se dal dohromady až ve velmi pozdní fázi, Esteban Muth musel vynechat oficiální předsezonní testovací dny DTM.

Učil se však rychle, v úvodu sezony na Monze už skončil na bodech v obou závodech. Páté místo v nedělním závodě na Nürburgringu bylo jeho nejlepším výsledkem. Celkově skončil v první desítce v devíti ze 16 závodů sezóny a skončil na 13. místě v hodnocení jezdců.

Pro domácí víkend v belgickém Zolderu upoutal Muth pozornost speciálním nátěrem vozu na svém Lamborghini. Design ‚Art Car‘ pochází od belgické princezny Delphine. Muth je při pohledu zpět na sezonu ve vysoké třídě DTM spokojený.

„Nejprve bych rád poděkoval T3 Motorsport a Lamborghini Squadra Corse. Před startem DTM 2021 na Monze jsem absolvoval pouze jeden závod s vozem GT3. Přesto do mě vložili svou důvěru a za to jsem jim opravdu vděčný! Přestože jsme s týmem neměli žádné předchozí zkušenosti s DTM, často jsme byli v přední polovině pole. Naučil jsem se hodně ve všech oblastech: nastavení, řízení, vztahy s médii. Marc Duez, který byl přítomen během mnoha mých závodů, byl velkou pomocí. Letos jsem se stal mnohem dospělejším ve všech ohledech.“

Není asi překvapením, že právě zde chce Belgičan závodit i v roce 2022.

„Samozřejmě chci být znovu na startovním roštu při zahájení nové sezony. Možnosti jsou různé a já doufám, že své zkušenosti zúročím, abych byl v příštím roce úspěšný. Uvidíme se v DTM 2022!”

Jiří Košta

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago