Ben Green: Bylo skvělé, bojovat o titul až do posledního závodu

Ben Green: Bylo skvělé, bojovat o titul až do posledního závodu

 
  

Ben Green, mladý Britský závodník, se v říjnu na německém Norisringu stal letošním šampionem DTM Trophy. Čerstvý mistr poskytl našemu webu www.trueracing.cz exkluzivní rozhovor.


Ben v letošní sezoně bojoval o titul s Williamem Tregurthou, šampionem s vozy GT4. Jejich boj o titul se protáhl až do posledního závodu sezony, kde se každý bod počítal.

,,Opravdu jsem si užil boj s Willem, je to spravedlivý a vyrovnaný závodník, a v této sezóně jsme měli několik skvělých bitev. 

Bylo to každopádně těžké, protože William je mnohonásobným šampionem, ale vzhledem k tomu, že oba máme zkušenosti s vozy GT3, tak si nejsem jistý, jestli to byl tak velký rozdíl!” říká Green.

Boj o vítězství šampionátu v posledním závodě označil dokonce jako svůj nejoblíbenější moment z celé sezóny. 

,,Norisring závod 2, finále. Skvělý boj s Willem a vyhrát z 5. místa, když je v sázce šampionát, to byl skvělý pocit.”

Jako každý rok v tomto šampionátu, BoP (balance of performance) bylo i letos opět velkým tématem. 

 ,,Myslím, že organizace DTM udělala ve srovnání s minulým rokem velká zlepšení, protože letos se mnohokrát stalo, že více výrobců bylo v rozmezí 0,1 nebo 0,2s od pole position. To je skvělé pro sport i fanoušky.” říká Ben.

Na příští rok Ben nemá ještě žádné jasné plány, ale ví, že by se chtěl věnovat šampionátům kde se jezdí s vozy GT3. 

,,Měl jsem nějaké rozhovory s týmy, ale zatím jsem nic nevyřešil. GT3 je rozhodně to místo, kde chci být, takže na tom budu tvrdě pracovat.”

Original interview:

How big a role did the BoP play this year in DTM Trophy?

I think the DTM organisation have made big improvements compared to last year, as this year there were many times when multiple manufacturers were within 0.1 or 0.2 of pole position. This is great for the sport and the fans.

Did fighting for the title, being so close to William Tregurtha, impact you mentally in any way?

I really enjoyed fighting with Will, he’s a fair and close racer and we had some great battles this season.

How hard was it competing with William, since he had previous GT3 experience?

It was hard anyway as Will is a multiple champion, considering we both have GT3 experience I’m not sure it makes a huge difference!

Do you prefer switching half way through the race with a different driver, or do you like to drive the whole race yourself? 

Like most drivers I prefer to race myself, because all the pressure is on me to perform and you are not reliant on a teammate. However I do really enjoy endurance racing where you work as a team.

Which race this year would you say was the best one?

Norisring race 2 finale. Great fight with Will and to come from 5th to the win, with the championship at stake, was a great feeling.

Are you in talks with any DTM teams, or are you looking to race in ADAC GT Masters in 2022?

I have had some conversations but have nothing fixed yet. GT3 is definitely where I want to be, so I will keep pushing hard to do that.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »