Zakspeed pojede v příštím roce tři šampionáty

Zakspeed pojede v příštím roce tři šampionáty

 
  

Legendární tým Zakspeed startuje už mnoho let v ADAC GT Masters, kromě toho i v ADAC GT4 Germany. Pro příští sezonu ale rozšiřuje závodní program.


Tradiční tým z Niederzissenu bude v nadcházejícím roce také soutěžit na ADAC GT Masters se dvěma Mercedesy AMG GT3 a také bude pokračovat ve svém závazku se dvěma Mercedesy AMG GT4 v ADAC GT4 Germany.

Tým Zakspeed je v aktuální sezoně v obou sériích úspěšný. Jules Gounon a Igor Walilko zvítězili na Lausitzing i na Sachsenringu a aktuálně zaostávají o 25 bodů na pátém místě v tabulce mistrovství ADAC GT Masters. Také v ADAC GT4 Německo se jezdcům Zakspeedu daří čtyři závody před koncem sezony, Jan Marschalkowski a Theo Nouet jsou aktuálně na druhém místě šampionátu. Gabriela Jílková a Robert Haub jsou čtvrtí.

Kromě závodů v ADAC GT Masters a ADAC GT4 Germany plánuje tým Zakspeed také soutěž v GT4 European se dvěma vozy Mercedes AMG GT4. Tým už měl letos úspěšný guest start v této vyrovnané sérii na Nürburgringu.

Theo Nouet a Jan Marschalkwoski vyhráli první ze dvou závodů. Druhý závod projeli cílem na třetím místě. To jsou výsledky, na které by tým Zakspeed chtěl v nadcházející sezoně navázat.

Kdo bude řídit vozy Zakspeed Mercedes-AMG bude oznámeno později. My ovšem doufáme, že u týmu zůstane Češka Gabriela Jílková.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »