Lawson opouští DTM

Lawson opouští DTM

 
  

Poměrně překvapivá zpráva proletěla internetem, a to, že Liam Lawson po pouhém roce opouští německý šampionát cestovních vozů.


Novozélandský závodník odjel opravdu vynikající sezonu. Do posledního závodu bojoval ve voze Ferrari o mistrovský titul, ovšem doplatil na bezohlednou jízdu jeho úhlavního rivala Kevina van der Lindeho, na kterého si ale počíhala “karma” a náležitě jej potrestala. Při kontaktu s Götzem v nedělním závodu na Norisringu došlo k defektu pneumatiky na Jihoafričanově voze, což předčasně ukončilo jeho působení a z titulu se ve finále radoval právě německý jezdec Mercedesu, který před velkým finále byl pouze matematickým aspirantem.

Nyní však sportovní poradce Red Bullu Helmut Marko oznámil, že jejich svěřenec do následujícího ročníku nenastoupí, jelikož se bude plně soustředit na účast v “odrazovém můstku” do královny motorsportu: “Liam bude příští rok plně závodit ve formuli 2. Odjede test mladých jezdců a také bude mít několik nasazení ve volných trénincích, pokud to pravidla umožní.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »