DTM na Norisringu: Vítězem Götz, premiérové pódium pro Mainiho

DTM na Norisringu: Vítězem Götz, premiérové pódium pro Mainiho

 
  

Předposlední podnik sezony v Norimbergu vyhrál Götz, pro nějž je to druhé vítězství v DTM. Fantastický výkon předvedl Maini, kteřý se na stupně vítězů postavil poprvé. Naopak další smolný závod zažil Rockenfeller a Kelvin van der Linde.


Ačkoliv polesitter Lawson ostartoval dobře, tak v první zatáčce přišel o vedení ve prospěch Ellise. Druhý Kelvin van der Linde již neměl v boji o první pozici dostatek místa, takže došlo k drobnému kontatku s bariérou a následnému propadu polem.

V šestém kole odstoupil Rockenfeller, jenž ztratil spoustu pozic poté, co musel ke svým mechanikům kvůli defektu pravé zadní pneumatiky.

O čtyři kola později se dostal do čela Götz po pěkném předjížděcím manévru na Ellise. Postupuně si budoval pohodlný náskok.

Ve 22. kole se vedoucí Ellis po kontaktu s Lawsonem v poslední zatáčce roztočil a propadl se až na 12. místo za Kelvina van der Lindeho.

V 26. kole se musel Lawson bránit před dotírajícím Aurem. Ačkoliv byl na chvíli před ním, tak si Lawson pozici nakonec uhájil. O chvíli později se Auer propadl za Kelvina van der Lindeho.

Dalšími odstoupivšími se stali po technických problémech Sheldon van der Linde a Hawkey.

Necelé čtyři minuty před koncem museli absolvovat povinný pitstop Cassidy, di Grassi, Flörsch a Glock.

V předposledním kole došlo k drobnému kontaktu mezi Cassidym a Kelvinem van der Lindem, kteří bojovali o pátou pozici.

Stupně vítězů obsadili Götz, Maini a Lawson. Pěkný závod odjel také Albonův náhradník Cassidy, který skončil na páté pozici. Za ním se místil Auer, Juncadella, Müller, Buhk a nejlepší destíku uzavřel Ellis.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »