Novinky - formule

Formule 3 v Maďarsku: Staněk poprvé na pódiu

Minulý víkend zavítal šampionát formule 3 na Hungaroring v Maďarsku, kde na podiu poprvé přivítal českého pilota Romana Staňka. Hauger zvětšil bodový rozdíl mezi ním a druhým Doohanem, rozděluje je 63 bodů.


Český pilot Roman Staněk se poprvé postavil na stupně vítězů ve formuli 3 se svým třetím místem ve druhém sprintovém závodě. Startoval z druhé pozice, avšak se mu ji nepodařilo ubránit před Matteem Nanninim, i přesto se ale česká vlajka objevila na pódiu víkendu formule 1 poprvé za posledních 9 let.

Jack Doohan se posunul na druhé místo v šampionátu díky zisku třetího místa v hlavním závodě. Dennis Hauger ale také prodloužil své vedení šampionátu v podobě výhry hlavního závodu, mezi ním a druhým Doohanem je momentálně rozdíl 63 bodů.

Frederik Vesti neměl příliš dobrý víkend. V prvním závodě měl poruchu v hydraulickém vedení což ho donutilo ze závodu odstoupit. Do druhého závodu tedy startoval z posledního místa, v průběhu závodu se mu podařilo posunout o 12 míst, ale na body to bohužel nestačilo. V hlavním závodě dojel sedmý a připsal si pouhých 6 bodů za celý víkend. Momentálně je čtvrtý v průběžném pořadí šampionátu se ztrátou devíti bodů na druhé místo. 

Český tým se poprvé dostal na stupně vítězů, a to rovnou dvakrát v ten samý den. V prvním závodě sice Logan Sargeant dojel jako čtvrtý, ale po časové penalizaci Lorenza Colomba se posunul na třetí pozici. Do druhého závodu startoval Enzo Fittipaldi jako první, ale rychlejší než Matteo Nannini nebyl, přesto však získal druhé místo a historicky druhé pódium ve formuli 3 pro stáj z Česka.

V průběžném pořadí šampionátu tedy vede Hauger, druhý je Doohan a třetí Caldwell. Další víkend při kterém bude závodit formule 3 bude na konci srpna v belgickém Spa. 

Tereza Černá

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago