Formule 3 v Rakousku: Schumacher bere první vítězství

Formule 3 v Rakousku: Schumacher bere první vítězství

 
  

Tento víkend šampionát formule 3 zavítal do Rakouska, kde Schumacher získal své první body v podobě výhry sprintového závodu. Dennis Hauger také prodloužil své vedení šampionátu rovnou třemi pódii, mezi ním a druhým Vestim je rozdíl 41 bodů. 


Dennis Hauger drží vedení v průběžném pořadí šampionátu již od prvního víkendu v Barceloně, tento víkend v Rakousku své vedení prodloužil. Po vyhrané kvalifikaci startoval do prvního sprintového závodu dvanáctý a také ho vyhrál, po té, co vedoucí Clément Novalak kolidoval s Matteem Nanninim. Ve druhém závodě skončil třetí, taktéž po startu z dvanáctého místa. Do nedělního závodu startoval jako první, avšak pozici se mu nepodařilo udržet před Frederikem Vestim, tudíž se umístil na druhém místě na podiu. 

Frederik Vesti se v průběhu víkendu postavil na podium dvakrát a to dokonce i na vrchní stupínek v hlavním závodě. Ve druhém sobotním závodu byl druhý, nedělní závod vyhrál. Z celého víkendu si tedy odváží 41 bodů a druhé místo v průběžném pořadí šampionátu. Vesti byl již před sezónou považovaný za hlavního favorita na titul, avšak až do teď mu štěstí nepřálo.

Své první body získal syn bývalého pilota F1, Ralfa Schumachera, David Schumacher. Po startu z pole position do druhého závodu se mu podařilo pozici udržet a své první body ve formuli 3 získal v podobě výhry.

Smolařem víkendu byl Victor Martins, který bodoval pouze v prvním závodě za páté místo. Ve druhém závodě dojel 26. po náhlém zpomalení kvůli ztrátě výkonu jeho vozu. Ve třetím závodě skončil 24. po kolizi s Leclercem a Novalakem. 

Za zmínku také určitě stojí Roman Staněk, který dokonce bojoval o místo na podiu. Do druhého závodu startoval ze druhého místa, které bohužel neudržel, avšak to čtvrté se mu podařilo udržet a nyní má celkově 9 bodů, z toho 8 jich získal tento víkend. 

Ne moc úspěšný víkend zažil také Clément Novalak, který kolidoval v prvním a třetím závodě. Do druhého závodu startoval ze samotného chvostu pole kvůli kolizi v prvním závodě a dostat se na bodované příčky se mu bohužel nepodařilo. 

Šampionát tedy vede Dennis Hauger s 41 bodovým náskokem nad Frederikem Vestim. Třetí je potom Doohan a čtvrtý Caldwell. Mezi druhou a čtvrtou příčkou je rozdíl pouhých čtyř bodů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »