Audi oslavuje 100 let okruhu Spa originálními designy

Audi oslavuje 100 let okruhu Spa originálními designy

 
  

Audi Sport představí na Spa 24 hodin od 29. července do 1. srpna čtyři jednorázové designy. Jednotlivé designy Audi R8 LMS vzdávají poctu významnému výročí slavného okruhu v Ardenách, jehož historie závodů začala v roce 1921.


„Je nám ctí poblahopřát této úžasné trati k výročí jejího závodění,“ říká Chris Reinke, vedoucí Audi Sport Customer Racing.

„Děláme to poprvé se čtyřmi závodními vozy výhradně věnovanými designu. Všechny citují odkazy na Belgii a na různé umělecké a designérské tradice země.”

Společné pro všechny čtyři vozy je stylizované číslo 100 pro závodní století Spa. Toto číslo překrývá červený kosočtverec Audi Sport na střeše závodního vozu. Design této oblasti symbolizuje dárek ve stylu banderole. Audi Sport Team Attempto, kterému chybělo loňské vítězství jen o 4,6 sekundy, letos postaví číslo 66 R8 LMS v belgických národních barvách. Černá, žlutá a červená dominují karoserii závodního vozu, který řídí Mattia Drudi, Dennis Marschall a Christopher Mies. To je doplněno zeleným odstínem. Grafitové postřikové vzory a plynulé přechody dodávají vozu jeho nezaměnitelný charakter.

Povrch čísla 25 Audi Sport Team Saintéloc s tím kontrastuje: Je přísně geometrický. Vůz vítězného týmu z roku 2017, který tentokrát řídí Christopher Haase, Patric Niederhauser a Markus Winkelhock, využívá designové nápady Victora Servranckxe. Se svými abstraktními pracemi byl Belgičan v první polovině 20. století významným grafikem ve své zemi. Červené, žluté, zelené a modré vzory představují formální jazyk Servranckx. Konstruktivistické logo závodní dráhy Spa na dveřích R8 LMS dokonale zapadá do tohoto designu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »