Jüri Vips je budoucnost AlphaTauri a Red Bullu

Jüri Vips je budoucnost AlphaTauri a Red Bullu

 
  

V posledních týdnech se víc a víc mluví o tom, že Tsunoda příští rok nebude pokračovat s týmem AlphaTauri, a já si myslím to samé. A kdo ho nahradí? Vips. 


Yuki Tsunoda je jedním z letošních nováčků formule 1. Závodit v monopostech začal v roce 2016 v Japonsku, v roce 2019 už závodil ve formuli 3, kde skončil až devátý, to však stačilo na postup do formule 2. Minulý rok skončil ve formuli 2 na třetím místě se dvěma výhrami, avšak některá jeho pódia přišla spíše náhodou. 

Tento rok vstoupil do formule 1 s týmem AlphaTauri, ale zatím si dojel jen pro 8 bodů. To není až tak takový problém, ale každý víkend se mu podaří auto nějakým způsobem rozbít. Helmut Marko ani Franz Tost z toho nejsou nadšení a už několikrát médiím sdělili, že mladý Japonec ,,neumí pracovat se svým limitem a stále se ho snaží překonávat’’. 

V akademii Red Bullu je mnoho dalších talentovaných jezdců, kteří si říkají o postup do formule 1. Jüri Vips, který při posledním víkendu v Baku vyhrál 2 závody a Liam Lawson, který ve formuli 2 vyhrál jeden závod v Bahrajnu a také se mu podařilo zvítězit v DTM na Monze. Vipsovi se daří lépe a je o trochu zkušenější než Lawson, takže si myslím, že je logické, aby zrovna on postoupil do F1 příští rok. 

Sestava v Red Bullu určitě zůstane stejná, protože s ní nejsou žádné problémy. AlphaTauri si určitě ponechá Pierra Gaslyho ještě rok, neboť každý víkend přináší týmu bravurní výsledky. Yuki Tsunoda ještě neukázal, že by byl hoden dalšího roku, a vypadá to, že se mu to ani nepodaří. Jeho postup do formule 1 byl příliš urychlený, další rok v F2 by pro něj byl velice přínosný. Ale na kdyby se nehraje. 

Proto se zdá, že Jüri Vips bude na příští sezónu povýšen do AlphaTauri, kde bohužel nahradí Yukiho Tsunodu. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »