Moritz Löhner: Ze simulátoru do GT4 v DTM Trophy

Moritz Löhner: Ze simulátoru do GT4 v DTM Trophy

 
  

„Kdo je Moritz Löhner?“ Mnoho odborníků a šéfů týmů si položilo tuto otázku během oficiálních testovacích jízd DTM Trophy v DEKRA Lausitzring při pohledu na časomíru. Na druhém místě svítilo jméno Moritz Löhner žlutě na černém pozadí. Ve skutečnosti je 22letý mladík ve skutečném motoristickém sportu stále neznámým klukem, ale ve virtuálním světě ho zná už mnoho lidí.


Moritz Löhner loni na podzim vyhrál DTM Esports. Asi už tak chápete, co bylo hlavní cenou – pozvánka na testovací den v DTM Trophy. Löhner si tak během testovacích jízd na Lausitzringu poprvé vyzkoušel Mercedes-AMG GT s výkonem 510 koní. „S tímto testem ve skutečném závodním autě GT se mi splnil sen, který jsem měl jako malé dítě,“ říká závodník.

CV Performance Group z Niederzissenu byl týmem, který umožnil závodníkovi test. Vedl si opravdu dobře, odjel dopoledne 33 kol a odpoledne ještě dalších osm kol. V klasifikaci na konci prvního dne testování obsadil druhé místo, jeho nejrychlejší kolo s časem 1:55,818 bylo jen o 0,378 sekundy pomalejší než u nejrychlejšího pilota dne, zkušeného Michaela Schreyho v BMW M4 GT od Hofor Racing od Bonk Motorsport.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »