Jílková a Haub budou závodit v ADAC GT4 Germany pro tým Zakspeed

Jílková a Haub budou závodit v ADAC GT4 Germany pro tým Zakspeed

 
  

Aktuální šampioni GT Winter Series, Gabriela Jílková a Robert Haub, budou v letošním roce hájit barvy legendární německé stáje Zakspeed i nadále.


Spekulovalo se o tom dlouho, ale nyní je vše oficiální. Vítězné “kombo” bude bojovat o body a trofeje v nejprestižnějším šampionátu kategorie GT4, kde se zúčastní všech závodů. Kromě toho, že dvojice opět pojede v barvách týmu Zakspeed, tak se znovu bude jednat i o Mercedes AMG GT4.

Aktuálně šestadvacetiletá Češka z Roztok u Prahy se konečně po dlouhých letech vrací k celé sezoně v motorsportu. Potvrzuje se tak legendární věta, která říká “nikdy se nevzdávej”.

„Řeknu to velmi jednoduše, je to můj splněný sen. Mnohokrát jsem si už myslela, že se do závodního vozu neposadím, natož abych odjela celou sezonu.

O ADAC GT4 Germany jsem usilovala celé roky, ale pokaždé mi to něco překazilo. Takže konečně! Po GT Winter Series, která byla naší zimní přípravou, jsem natěšená a nedočkavá na další závody a svezení s Mercedesem AMG GT4 týmu Zakspeed.

S týmem jsme si skvěle rozuměli od prvního dne, stejně tak s Robertem, který se se mnou opět bude ve voze během závodů střídat, stejně jako předtím ve Winter,” prozradila Jílková exkluzivně pro trueracing.cz

Stejné nadšení z celé události a sezony sdílí také týmový kolega Robert Haub. Pro závodníka to bude taktéž nová zkušenost, při které bude těžit ze závodů v GT Winter Series.

„Opravdu se moc těším na mojí první profesionální závodní sérii, navíc společně s Gabi. Máme za sebou hodně příprav a skutečně tvrdě jsme na všem pracovali. Už se nemohu dočkat, až budeme znovu na trati, kde chceme všem ukázat, čeho jsme schopni,” říká exkluzivně Haub.

„U týmu Zakspeed budeme závodit, protože je to velmi profesionální stáj. Odjeli jsme s nimi různé testy a GT Winter Series, kde jsme si ověřili jisté spojení a harmonii mezi námi. Do toho také skvěle zapadá Gabi, protože nám všechno šlo skvěle, takže věřím týmu, ale také oni věří v nás. Je to zkrátka velká čest, závodit pro Zakspeed.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »