DTM má za sebou první oficiální testy s vozy GT3, Mercedes vládne

DTM má za sebou první oficiální testy s vozy GT3, Mercedes vládne

 
  

Na Hockenheimring Baden-Württemberg bylo odjeto mnoho kilometrů, celkově 13 200. Výsledky byly různé, ale kromě toho jsme na trati opět mohli vidět dvojnásobného šampiona DTM z let 2005 a 2018, Garyho Paffetta.


„Je to neuvěřitelně skvělá zábava,” řekla potěšená Sophia Flörsch, která získala první kilometry s Audi R8 LMS týmu ABT Sportsline. Zvyknutí si na auto, nastavení, nové pneumatiky Michelin, postupy a pro některé i trať byly základní činnosti během dvou dnů testování. Během odpoledne úvodního testovacího dne se okruh Grand Prix v lese Hardtwald poblíž Hockenheimu ukázal poněkud neobvyklým zimním jevem, sněžilo. Když sníh zesílil, akce se dokonce úplně zastavila. Jinak měly týmy a jezdci dobré podmínky, zejména druhý den, takže celkově bylo nakonec možné odjet mnoho kol.

Celkem bylo na trati 19 jezdců s 15 vozy GT3 od deseti týmů. Nejpilnějším jezdcem v úvodní den byl Maximilian Götz, který zajel 85 kol s Mercedesem AMG GT3. Druhý den testování překonal dvojnásobný šampion Marco Wittmann nejdelší vzdálenost v hodnotě 159 kol s týmem Walkenhorst Motorsport ve voze BMW M6 GT3.

Druhý den byl nejrychlejší Lucas Auer, který se opět vrátil také k Mercedesu. Německé značce se zatím daří, ale to nemusí mít dlouhého trvání, jelikož se bude ještě měnit BOP. Jediná žena ve startovním poli zatím strádá, ale podle jejích slov se nejednalo o stejné šasi, se kterým bude v sezoně startovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »