World eX uvítá hvězdy motorsportu ve virtuálním prostředí. Štefanko startuje se Sennou pro Williams

World eX uvítá hvězdy motorsportu ve virtuálním prostředí. Štefanko startuje se Sennou pro Williams

 
  

Přichází nové virtuální mistrovství světa, kde se setkají jak jezdci z reálného světa, tak z toho simracingového. Velkolepé závodění přivítá deset týmů s vozy, které úspěšný závodní jezdec Mike Rockenfeller vyvinul společně se zkušenými inženýry z motoristického sportu a speciality na simulátory.

RCCO E-Sport AG je začínající společnost, která si dala za cíl vytvořit jedinečný projekt esportu. RCCO Mistrovství světa eX kombinuje motoristický sport, zábavu a udržitelnost. Zakladatelé a generální ředitelé RCCO E-Sport AG jsou závodní jezdec Mike Rockenfeller a Thomas Voigt.

Závodní auta s 1000 elektrickými koňmi jsou extrémně náročná na řízení, dokonce i pro profesionální závodní jezdce. Technický základ je pro všechny týmy stejný, dokonce se nemůže hýbat ani s nastavením, tudíž se ukáže především talent u jednotlivých závodníků.

Na virtuálním startovním roštu budou fanoušci moci vidět několik známých závodníků, především pak Romaina Grosjeana, Franka Bielu nebo Bruna Sennu. Brazilský jezdec bude hájit barvy stáje Wiliams Esports jako záskok za Toma Dillmanna, po boku jediného Čecha v sérii, Martina Štefanka.

„Velmi se těším, tento šampionát má unikátní formát a bude obsahovat věci, které se v jiných sériích ještě neobjevili. Trénink s Brunem probíhá skvěle, sice netrénujeme přímo spolu na trati, ale komunikujeme celý den a snažíme se navzájem radit a posouvat kupředu. Pochopitelně hlavně já se mu tedy snažím pomoct se zlepšovat a lépe pochopit auto,” říká exkluzivně Štefanko.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »