GT World Challenge

Gabriela Jílková a Robert Haub slaví titul v GT Winter Series!

Česká závodnice Gabriela Jílková společně se svým týmovým kolegou Robertem Haubem zamířila do Aragónu. Na posádkau stáje Zakspeed totiž čekal poslední podnik GT Winter Series.


Kvalifikace byla hektická, jelikož se celou sobotu vznášela nad španělským okruhem mlha. Časy z tréninku se tak braly jako kvalifikační, přičemž první na trati byl Haub.

Závodník odstartoval do prvního závodu víkendu a bojoval o stupně vítězů. To se mu nakonec podařilo, když ve své kategorii GT4 dokončil na druhé pozici. Haub se umístil celkově jako čtvrtý, ale šancí mnoho nebylo, jelikož na trati byly i rychlejší vozy Porsche GT3.

Kampaň v letošní GT Winter Series tak Haub zakončil stupni vítězů, přičemž minule v Portimau slavil i prvenství v rámci své kategorie GT4.

Pro druhý závod usedla za volant Mercedesu AMG GT4 česká závodnice, přičemž startovala z druhé pozici. Ještě v zaváděcím kole odstoupil nejrychlejší vůz kvalifikace, tudíž celé pole vedla Jílková.

První místo statečně držela, ale nakonec ji předjelo opět rychlejší Porsche, přestože se Češka v zatáčkách několikrát dokázala dostat zpátky do čela. Na dlouhých rovinkách v Aragónu se ale menší výkon vozu GT4 projevil.

Následovala ještě penalizace za překročení limitů trati, takže se Jílková zapsala také na celkové čtvrté pozici. Nicméně nejen ve své kategorii dokázala zvítězit, protože dvojice týmu Zakspeed si připisuje celkové prvenství v letošním ročníku GT Winter Series!

„Mám neuvěřitelnou radost, protože jsem ani netušila, že můžeme bojovat i o celkové prvenství. Soustředili jsme se na výhru v naší kategorii GT4, ale pak přišlo takové překvapení!

S Robertem jsme zajížděli pravidelně konzistentní výsledky v Top 5 celkově, což nám pomohlo k vítězství. Bez Roberta a týmu Zakspeed bych to ale nedokázala, jelikož všechno bylo zkrátka perfektní už od prvního usednutí do vozu v Portimau. Prostě skvělé zahájení letošního roku, který tímto rozhodně nekončí,” prozradila exkluzivně Jílková.

Pro Hauba to bylo také překvapení, z Motorlandu Aragón odváží kromě cenných zkušeností i obrovskou trofej pro celkové šampiony.

„Jsem velmi rád, že jsme se stali šampiony GT Winter Series. Celá série byla skvělá, obsahovala skvělé okruhy, na kterých jsem nikdy předtím nezávodil, ale bylo to skvělé. Rozhodně nám to hodně pomohlo v přípravě na naše budoucí plány.

Také mám radost z Gabi, která mi hodně pomohla s pochopením vozu a trati, přičemž jsme utvořili silnou posádku,” dodává exkluzivně Haub.

Jiří Košta

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago