Ostatní

Martin Štefanko bude reprezentovat Jaguar ve virtuálním šampionátu Formule E

Český závodník Martin Štefanko, který má za sebou už mnoho úspěchů ve světě virtuálních závodů, se nyní zapojí do úplně něčeho nového. Navíc jako celkový vítěz by mohl usednout do skutečného monopostu Formule E!


Formule E: Accelerate představí 24 nejrychlejších sim závodníků, kteří se postaví proti sobě ve vysoce nabité šestizávodní bitvě. Všichni budou závodit s virtuálními monoposty GEN2 na hře rFactor2.

Stejně jako v soutěži Race at Home Challenge, která probíhala loni na jaře, tak i zde se Formula E ponoří do virtuálního světa. Tentokrát budou závodníci čelit novým náročným funkcím tím, že budou muset poprvé zvládnout řízení energie a ATTACK MODE, čímž se online konkurenti ještě přiblíží všemu, čemu čelí závodníci v reálném šampionátu.

Fanoušci tak uvidí soutěz v podobě šesti závodů, která začíná na konci ledna a končí v březnu na Grand Final s dvojnásobnými body pro sim závodní hvězdy. Virtuální závody se budou konat na místech, které známe z reálného prostředí, jako je například berlínské letiště Tempelhof, Hong Kong Harbourfront a Red Hook City v New Yorku.

24 Esportových hráčů bude také usilovat o částku ve výši přibližně 2 500 000 milionů korun a reálné svezení s monopostem Gen2 během některé z vybrané E-Prix!

Mezi ty nejlepší se připojí i český závodník Martin Štefanko, který usedne do virtuálního kokpitu továrního týmu Jaguaru. Mladý Čech má už na svém kontě starty v F1 Esports pro tým Haas F1, aktuálně patří do sestavy Williams Esports.

„Na oficiální šampionát Formule E se moc těším, protože s těmito vozy jsem nikdy nezávodil, takže to bude nejenom cenná zkušenost, ale i velká výzva.

Trávil jsem spoustu hodin v kvalifikaci na jedno kolo, a po týdnu snažení jsem skončil na 7. místě, pouhých 0.005s za čtvrtým a desetinu za vítězem. Ačkoliv do soutěže automaticky postoupili nejlepší tři, tak se můj tým Williams Esports dal do kontaktu s týmem Jaguar a po pár dnech vyjednávání mi společně s Jakubem Brzezińskim získal také místo na roštu,” říká Štefanko exkluzivně pro náš web.

Očekávání jsou vysoká, jelikož dostat se až sem nebylo nic snadného. Štefanko se tak chystá na další velký šampionát ve své kariéře virtuálního závodníka.

„Pro mě osobně je to velký úspěch, protože soutěž je obrovská a hodně jsem se chtěl do ní dostat, proto jsem byl zklamaný, když to těsně nevyšlo na automatický postup.

Díky fantastické podpoře týmu se mi nakonec příležitost naskytla, takže se nakonec veškeré hodiny tréninku vyplatili a budu se snažit o co nejlepší výsledek,” dodává Čech.

Jiří Košta

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

4 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago