Montoya si na Imole nebral servítky se Schumacherem: Museli byste být slepí nebo hloupí

Montoya si na Imole nebral servítky se Schumacherem: Museli byste být slepí nebo hloupí

 
  

Rivalita mezi Juanem Pablem Montoyou a Michaelem Schumacherem patří také k jednomu z vrcholů formule 1. Oba dva měli totiž v začátku minulé dekády největší šanci na zisk mistrovského titulu, což způsobovalo souboje na ostří nože.


Souboj na Imole roku 2004 mezi oběma jezdci začal hned v úvodu závodu, když se závodníci prali o pozice. Na první rovince se Schumacher probojoval před Montoyu, aby mu zabránil předjetí, a poté ho vytlačil až do trávy, když se jezdec Williamsu snažil předjet v ostré vlásence Tosa.

„No, víte, že Michael měl špatný start. Byl pomalý z první šikany, poté i v dalších zatáčkách, tak jsem se pokusil ho předjet. On mě ale zavřel, to samé udělal při nájezdu do další zatáčky

Tak jsem šel na vnitřní část trati a byl vedle mě. Viděl jsem, jak do mě zatáčí a posílá mě na trávu. Je velké zklamání vidět takové závody. Nechám se překvapit, jestli se z toho dostane, ale je to na FIA. Musíte být buď slepí, nebo hloupí, abyste mě neviděli, ale víte, je to závodění,” řekl Montoya na tiskové konferenci.

Schumacher seděl během celého rozhovoru u stolu s Montoyou, ale působil naprosto klidně. Závodník Ferrari nakonec potrestaný nebyl a na Imole zvítězil. Soupeř z Williamsu dokončil třetí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »