Alex Peroni: Formule 1 je mým cílem

Alex Peroni: Formule 1 je mým cílem

 
  

Mladý závodník jménem Alex Peroni se zapsal do paměti fanoušků především velkou nehodou, kterou měl během loňského závodu na Monze. Ze zdánlivého neštěstí se ale rychle oklepal a letos hned získal stupně vítězů. Trueracing.cz přináší další exkluzivní rozhovor!


Přestože jméno mladého závodníka působí italsky, pochází z Austrálie, kde má jeho otec rodinu. Kromě toho zde žil několik let i samotný Alex. Jak ale vůbec přišel na to, že chce být závodníkem?

„Má vášeň přišla skrze mého otce, který závodil v motokárách. Zoufale jsem chtěl závodit a nakonec jsem se dostal k motokárám v sedmi letech. Mým oblíbencem byl Michael Schumacher. Sledoval jsem ho během mého dětství a hodně mě inspiroval svou odvahou a jízdou,” vypráví závodník.

Alex zamířil do italské formule 4, kde hned při své první sezoně v roce 2015 získal dvoje stupně vítězů. Následovala formule Renault 2.0, ale i formule Renault NEC a Eurocup, které dokázal před formulí 3 kombinovat.

Jeho výsledky jsou stále slibné, jelikož v letošní sezoně formule 3 je Alex jednoznačně nejlepším z jezdců Camposu, během roku nasbíral troje stupně vítězů. Sophia Floersch a Alessio Deledda na body čekají, přičemž šampionát čeká poslední víkend v Mugellu.

„Proběhlo několik změn v týmu, které rozhodně pomohly, také jsem se dokázal zlepšit jako jezdec. Přirozený postup by byl směrem k formuli 1, což je mým cílem. Zda to bude Campos nebo ne, to je otázka.”

Alex tak jasně naznačil, co je jeho plánem. Campos má vlastní tým ve formuli 2, kde v letošní sezoně startuje Jack Aitken a Guilherme Samaia. Druhý jmenovaný ale letos také nemá silné výsledky, proto se cesta do vysněné formule 1 může mladíkovi přiblížit.

„Momentálně žádná komunikace s týmy formule 1 není, uvidíme, co přinese budoucnost,” dodává australský talent.

Original interview below

Alex, how did you even get into racing?

My passion for it came through my dad who did go karting. I was desperate to race and eventually I got into go karting at age 7.

Who was your child idol who got you to race?

Mostly Michael Schumacher. I grew up watching him and was very much inspired by his behaviour and driving.

Your name sounds a lot Italian and you even raced in Italian Formula 4. Does it have any connection?

Yes, my dad’s family is Italian and I spent a few years living there.

Last year and this year you raced for Campos Racing team, however this year you already have podiums on your account. What can it be? Have you improved so much yourself or even the team?

There have been some changes in the team which had definitely helped and also I’ve improved myself as a driver.

What are your goals for the future? For example, could you advance to Formula 2 with Campos?

That’s the natural step towards F1 which is definitely the goal. Whether that is with Campos or another team is yet to be determined.

Are you in talks with a Formula 1 team? I saw that you even started crowdfunding to support your career.

Not at the moment. We’ll see what happens in the future.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »