Gilles Villeneuve nebyl u Ferrari šťastný, měl se vrátit k McLarenu

Gilles Villeneuve nebyl u Ferrari šťastný, měl se vrátit k McLarenu

 
  

Kanadský závodník Gilles Villeneuve si odbyl premiéru ve formuli 1 ve stáji McLaren. Po menších rozporech podepsal s Ferrari, kde ale úplně spokojený nebyl.


Po trochu “uskákaném” vstupu k Ferrari si Villeneuve získal srdce italských tifosi. Jeho dravost a bojovnost měla něco speciálního, co každý fanoušek Ferrari miloval. Nicméně vztah pilota k týmu tak silný s postupem let nebyl.

V průběhu sezony 1981 začal být Villeneuve hodně frustrovaný z rychlosti monopostu 126CK. Proto se rozhodl navštívit zázemí McLarenu a Rona Dennise, který se stal šéfem stáje o rok dříve.

Villeneuve měl sice už tehdy novou smlouvu u Ferrari na rok 1982, ale se svým manažerem nadále jednal. Hodně bizarní bylo, když během víkendu v Montrealu přidal Dennis na signální ceduli Villeneuva číslo 2.5, což byla jeho nabídka – 2,5 milionů dolarů.

Kanaďan prošel kolem a změnil číslovku na 3.5. Bylo to úsměvné a zdálo se, že je smlouva připravena k podepsání. Nicméně samotná složitost a vysoké nároky McLarenu nakonec nebyly závodníkovi po chuti. Situaci ani nepomohlo, když už tehdy na Doningtonu testoval Niki Lauda monopost MP4, který se tak jasně připravoval na návrat do F1.

Villeneuve pokračoval u italské stáje i následující rok, vůz se rapidně zlepšil a rozhodně měl na vítězství mezi jezdci. Bohužel během kvalifikace na Zolderu narazil v plné rychlosti do monopostu March Jochena Masse, což stálo sympatického Kanaďana život.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »