Ve virtuální GP Ázerbájdžánu F1 Esports uvidíme opět Slováka Prešnajdera

Ve virtuální GP Ázerbájdžánu F1 Esports uvidíme opět Slováka Prešnajdera

 
  

Formule 1 přichází se svým oficiálním šampionátem i tento víkend. Virtuálně se pojede Velká cena Ázerbájdžánu za účasti oficiálních pilotů a sim racerů.


Královna motorsportu sice musela přerušit závodní aktivity, ale virtuálně se snaží nadále. Podle zákulisních informací nás kromě Baku čekají ještě závody v Kanadě a Francii, poté se rozjede formule 1 jako taková.

Promotér má za sebou úspěšné tři ročníky virtuálního šampionátu F1 Esports series, který momentálně navazuje na skutečné reálné závody.

Mohli jsme tak sledovat už závod v Austrálii, Bahrajnu, Číně, Španělsku, Brazílii a Monaku. V Brazílii se jelo místo závodu na Zandvoortu, jelikož v platformě F1 2019 tento okruh nebyl.

Poslední závod profesionálních sim racerů v Monackém knížectví překvapivě zvítězil Lucas Blakeley s týmem Racing Point. Opět uvidíme i závodníka ze Slovenska. Filip Prešnajder bude startovat pro McLaren stejně jako minulý závod, kde po kontaktu v prvním kole nakonec dokončil jedenáctý. I když se jedná pouze o exhibiční závod, tak by Prešnajder mohl startovat později i v celém šampionátu F1 Esports Series. Přenos začne od 18:00 již tuto neděli.

Tradičně od 19:00 bude závod pilotů formule 1 a známých osobností. Z vítězství v Barceloně a Monaku se radoval George Russell z Williamsu, který jasně dominoval.

Oba závody fanoušci opět uvidí na televizní stanici Sport2, kde virtuálním Ázerbájdžánem budou provádět tradičně komentátor virtuálních závodů Jiří Košta a poprvé i bývalý závodník F1 Esports Series Martin Štefanko.

„Na komentování se hodně těším, jelikož na tuto sérii mám dobré vzpomínky. V televizi jsem už dlouho nekomentoval, takže se nemohu dočkat,” řekl Štefanko.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »