Vrátí se Štefanko do F1 Esports?

Vrátí se Štefanko do F1 Esports?

 
  

První český závodník v F1 Esports Series Martin Štefanko sice loni dobrovolně opustil svět virtuálních závodů, ale hned na to ohlásil návrat. Kam by mohl zamířit?


Štefanko v minulosti závodil napříč světem v různých šampionátech, kde si připsal i pár mistrovských titulů. Mezi jeho největší úspěchy určitě patří celkové vítězství v největším českém šampionátu virtuálních závodů a páté místo v F1 Esports během GP Singapuru 2018.

Čech nedávno oznámil, že i když se do domácího šampionátu vrátil, bylo to v podstatě z donucení, takže motivaci zde být už nemá. Ambice má po F1 Esports ty nejvyšší, takže otázka je, kam by se jeho cesta mohla ubírat.

Zdá se, že všechno je momentálně v přípravě a Štefanko si zkouší různé platformy a šampionáty. Nedávno jsme ho mohli vidět jezdit hru Gran Turismo, opět se vrátil i k Race Roomu, ale nejvíce času tráví u iRacingu, který mu podle jeho slov hodně sednul. Jednou z variant je i nové Assetto Corsa Competizione, které postupně získává obsah a zájem simracerů.

Závodník si své jméno ale nejvíce vybudoval v F1 Esports, kde ke konci první sezony zajížděl kvalitní výsledky. On sám dokázal porazit celý tým Renault na konci sezony, což mu dává obrovský kredit. V přípravných závodech se vždy pohyboval mezi elitou, ale v těch ostrých potřebujete k úspěchu i trochu štěstí. Jeho zkušenosti by mohly zapůsobit na některý z velkých týmů, ale podle zákulisních informací nemá stále daleko ani k návratu do Haasu.

Nejlogičtější volbou by tak bylo připojit se do Esportového týmu, který má bohaté finanční zázemí jako například Veloce Esports nebo Redline. Štefanko je kvůli svému odchodu na “volné noze”, proto má mnoho možností, kam zamířit.

S jeho potenciálem nutno říct, že by byla velká škoda, kdyby se opět neuchytil někde vysoko. Českou vlajku drží ve virtuálním světě závodů stále nejvýše.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »