Blog

Holka na okruzích – Jak jsem viděla Schumiho poslední domácí závod

Mezi ženami není sledování dění v motorsportu až tak běžné, jako tomu je u mužů. Já patřím do té hrstky holek, které se do těch čtyřkolových věcí s volantem a burácejícím objektem uloženým zpravidla vpředu zamilovala. Formuli 1 jsem po oku sledovala už od mala, ale zajímat jsem se o ni pořádně začala až v roce 2010. O dva roky později jsem pak měla příležitost okusit atmosféru závodu královny motorsportu na vlastní kůži.


Jakmile jsem se do dění formule 1 ponořila, bylo jasné, že chci rozhodně nějaký podnik z kalendáře navštívit. Logicky se pak nabízely nejlépe přístupné okruhy pro české fanoušky – tehdy se jednalo o ‘Mickey Mouse’ okruh v Maďarsku a tradiční trať u našich západních sousedů v Hockenheimu.

Volba nakonec padla na okruh v Bádensku-Württembersku – Hockenheimring. Měli jsme vstupenky na celý víkend, takže motorsportu jsem si užila dosyta.

Program závodního víkendu byl opravdu natřískaný. Kromě formule 1 se konaly také závody série GP2 (dnešní formule 2), GP3 a Porsche Mobil 1 Supercup.

Závod GP2

V roce 2012 byl v Německu o formuli 1 ještě enormní zájem, jelikož za Mercedes závodil legendární sedminásobný mistr světa Michael Schumacher. Navíc soupisku doplňovali další čtyři tamní závodníci. Schumacherovým týmovým kolegou byl Nico Rosberg, barvy Red Bullu hájil rodák z Heppenheimu Sebastian Vettel, overal již zaniklé Marussie oblékal Timo Glock a ve službách Force Indie (dnešní Racing Point) byl Nico Hülkenberg.

Když Sebastian Vettel předjel Jensona Buttona a dostal se tak na druhé místo, tak to bylo jásotu! Jenže po dokončení závodu byl právě za tento manévr Němec penalizován a propadl se na bramborovou pozici. Jediným domácím hrdinou, který nedokončil v nejlepší desítce, byl Timo Glock. Avšak to bylo dáno tím, že seděl v monopostu, který byl absolutně nejpomalejší.

Přestože nám v sobotu počasí příliš nepřálo a neměli jsme vstupenky, které by umožňovali vstup do paddocku, se jednalo o opravdu vydařený víkend. Každý fanoušek F1 by měl alespoň jednou zažít závod na vlastní kůži.

Redakce

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago