Formule

Jak Berger vyhodil Sennovi kufřík z letadla a dal mu do pokoje žáby

Ayrton Senna tragicky zahynul na okruhu v Imole přesně před šestadvaceti lety. My ale na trojnásobného šampiona zavzpomínáme v tom nejlepším světle, když si dělal legraci ze svého týmového kolegy Gerharda Bergera.


V dnešní době se už běžně můžeme setkávat s “pranky” mezi lidmi nebo jezdci, ale dřív to nebylo běžné. Senna si ale s vtipálkem Bergerem zkrátka sedl od první chvíle a po napjatém období s Alainem Prostem byla u týmu McLaren příjemná atmosféra.

Jeden z takových vtípků se odehrál na Monze, kde v helikoptéře letěl Senna a ukazoval všem svůj nový kufr, který byl vyrobený z karbonových vláken. Podle brazilce byl kufr nerozbitný. Berger otevřel dveře a k Sennově nelibosti vyhodil kufr ven. Berger jen nevinně prohlásil, že chtěl otestovat Sennovu teorii.

„Tehdy to bylo všechno hodně náročné. Opravdu hodně. A poté si vzpomenu na žáby, což nebylo příjemné. Jsem rád, že o tom mohu někdy povyprávět, když myslím na Ayrtona a na celou tu éru,” říká Berger.

Jedním z oblíbených vtípků bylo, když se Senna měl prokázat svým pasem, ale jeho fotka byla nahrazena pornografickou. Trojnásobný šampion byl známý tím, že se mu pas nekontroloval často, ale později na výletě do Argentiny znamenal Bergerův prank. Později byl pro tento incident vyslýchán policií a na 24 hodin zadržen. Berger obviňoval Sennova úhlavního nepřítele – Prosta. Senna slepil všechny Bergerovy kreditní karty dohromady jako poděkování.

Příběh s žábami přišel během dovolené v Austrálii, kde byl Senna a Berger společně s tehdejším šéfem McLarenu Ronem Dennisem a jeho manželkou Lisou.

„Večer jsem byl běhat a viděl jsem golfové hřiště, kde tyhle obrovské věci skákaly. Šel jsem za recepční a dal jí sto dolarů aby nějaké přinesla. Přinesla mi jich celou tašku! Myslím, že jich bylo tak padesát. Poprosil jsem Lisu, aby mi s tím pomohla.

Měli jsme večeři a já sebral Ayrtonovi klíče od jeho pokoje a šli jsme všechny žáby naházet do jeho pokoje.”

Později ráno přišel Senna za Bergerem neuvěřitelně naštvaný a jeho týmový kolega mu jen s klidem odpověděl: „A hada jsi našel?”

Tento incident přiměl Sennu k odplatě, proto pak strčil silně zapáchající francouzský sýr do klimatizace Bergerova pokoje.

Jiří Košta

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago