Xena bojovnice ve formuli 1? Tyrrell v roce 1997 uzavřel jedinečné partnerství

Xena bojovnice ve formuli 1? Tyrrell v roce 1997 uzavřel jedinečné partnerství

 
  

Devadesátá léta byla stále plná zvláštních praktik ve formuli 1. V neustálé snaze sehnat jakéhokoliv sponzora pro přežití se tým Tyrrell spojil s bojovnicí Xenou.


Kdo by se nepamatoval jeden z nejslavnějších seriálu devadesátých let – Xena: Princezna bojovnice. Jak už název napovídá, jedná se o fantasy seriál ze starověkého Řecka. Xenu doprovází i nejlepší kamarádka Gabriell, která později v seriálu dostane více prostoru.

Jak to souvisí s formulí 1? V roce 1997 tým Tyrrell už nebyl tím slavným týmem s vítězstvími, proto hledal peníze kdekoliv.

Pro Velkou cenu Velké Británie se na krytech vozů 025 objevila postava Xeny, přičemž na druhé straně byla právě Gabriell. Nově vzniklá televizní stanice Channel 5 se tak rozhodla na sebe upoutat skrze formuli 1 v tomto netradičním zbarvení.

Trochu ironicky později v závodě oba vozy odstoupily pro poruchu motoru. Tým získal za celou sezonu pouhé dva body za páté místo Miky Sala v Monaku. Následující rok se Tyrrell do hodně závodů nekvalifikoval a formuli 1 opustil nadobro.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »