WEC se pravděpodobně vrátí do klasického formátu

WEC se pravděpodobně vrátí do klasického formátu

 
  

Šéf World Endurance Championship Gerard Neveu tvrdí, že je stále těžké předvídat, jakým směrem se bude vyvíjet kalendář pro sezonu 2021.


Neveu odhalil, že jednou z možností nového kalendáře WEC je návrat ke starým pořádkům. Šampionát momentálně jede i letošní sezonu přes dva roky, tudíž 2019/2020.

Kvůli coronavirusu je možné, že se zahájí nová sezona až v roce 2021, konkrétně pak v březnu.

„Kdybych vám řekl, že chci příští rok osm závodů s tím, že začneme v březnu a skončíme v listopadu, tak bych byl arogantní a šílený. Mohlo by zde být méně závodů, ale je hodně variant a možné je vše,” říká šéf šampionátu.

„Musíme se podívat na ekonomickou situaci v během následujících měsíců. Bude záležet v jaké pozici budou týmy, výrobci, gentleman jezdci a také sponzoři.”

Neveu potvrdil, že chce nakonec uskutečnit letos zrušené spojení se sérií IMSA WeatherTech SportsCar Championship během závodu na Sebringu. Dále si také stojí za tím, že 24h Le Mans by mělo být jako tradičně i za rok v červnu.

Podle pravidel FIA se musí každý světový šampionát podívat minimálně na tři kontinenty, přičemž WEC musí odjet minimálně šest závodů včetně Le Mans. Letošní Le Mans by se mělo odjet, ale až o víkendu 19-20. září.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »