Koronavirus? A1GP rušila závody už kvůli prasečí chřipce

Koronavirus? A1GP rušila závody už kvůli prasečí chřipce

 
  

I když se to už dnes příliš neví, rozsáhlá epidemie ovlivnila závody už před mnoha lety. Jelikož se ale nejednalo o formuli 1, tak se to nebralo tak vážně. A1GP zrušila závod v Mexiku, ale i jiné toho roku.


Závěrečný podnik A1GP sezony 2008/09 na okruhu v Mexico City musel být zrušen kvůli zmutovanému viru prasečí chřipky, který v roce 2009 rozpoutal rozsáhlou epidemii a vyžádal si mnoho lidských životů. Ještě předtím se závod v hlavním městě Mexika několikrát odkládal pro různé problémy s bezpečností.

To ovšem toho roku nebyl jediný zrušený závod. Prvním zrušeným podnikem bylo Mugello Výroba monopostů A1GP se komplikovala a některé týmy svůj vůz dokonce dostaly jen těsně před odletem na Zandvoort. Čtyři vozy dokonce ani nemohly startovat!

Aby toho nebylo málo, tak se zrušil i závod v Jakartě, jelikož stejně jako v Mexiku, tak i tam měli organizátoři problém s přípravou a bezpečností.

Šampionát tak měl pouhých sedm závodů s finálem na okruhu Brand Hatch ve Velké Británii, kde se z titulu radoval tým Irska. Následující sezona A1GP byla zrušena úplně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »