Honda také vsadila na kombi, inženýr týmu z této zprávy málem omdlel

Honda také vsadila na kombi, inženýr týmu z této zprávy málem omdlel

 
  

Když Volvo po jedné sezoně zrušilo projekt kombi, mnoho lidí ani nebylo překvapeno. Šokující ovšem bylo, když po téměř dvaceti letech přišla Honda se stejným nápadem.


Honda vstoupila s Civicem kombi do stejného šampionátu, jako kdysi Volvo. Konkrétně se jednalo o Britské cestovní vozy, kde s myšlenkou přišel šampion Matt Neal.

Neil chtěl vyzdvihnout podporu automobilky Honda tím, že přijde s něčím speciálním. Oba jezdci budou po letech s hatchbackem startovat s verzí kombi. Zajímavostí je, že druhý tým Hondy MG KX Clubcard Fuel Save startoval s klasickou verzí hatchback. Tento tým také celkově porazil Yuasu v BTCC roku 2014.

Technický inženýr týmu Honda Yuasa Barry Plowman byl touto myšlenkou také hodně šokovaný.

„Myslel jsem si, že Matt vtípkuje, když mi poprvé řekl o jeho plánu. Později ale bylo jasné, že si srandu nedělal. Musel jsem to trochu rozdýchat.”

Honda se ale s tímto projektem popasovala téměř skvěle. Vůz byl v průběhu roku stále vysoko a těžil především z dobré aerodynamiky prodlouženého šasi. Shedden získal čtyři vítězství a celkově skončil třetí. Honda Yuasa se umístila v poháru konstruktérů na druhé pozici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »