Mansell mával fanouškům na cestě za výhrou, o pár metrů později zastavil pro poruchu

Mansell mával fanouškům na cestě za výhrou, o pár metrů později zastavil pro poruchu

 
  

Legendární šampion ze sezony 1992 Nigel Mansell se ještě před svým titulem stal několikrát tím druhým v pořadí. Jedním z momentů, který ho připravil o titul, přišel v Kanadě sezony 1991.


Všechno šlo podle plánu až do posledního kola závodu. Mansell získal první pozici po startu od svého týmového kolegy z Williamsu Riccarda Patrese.

Všechno se vyvíjelo dobře, pilot dokonce mával divákům, jelikož už měl vítězství jisté. Nicméně jak se říká, hlavní je dojet do cíle, což se Mansellovi nepovedlo.

Pouhých pár metrů od cíle Brit odstavil monopost, který se zkrátka zastavil. Šokovaní fanoušci a Mansell nemohli smůle uvěřit. Pilot předvedl perfektní výkon, který ale nedostál odměny. Z Vítězství se tak radoval Nelson Piquet.

Nejprve se zdálo, že došlo palivo, ale podle oficiální tiskové zprávy měl Williams FW14 poruchu elektroniky. Hodně se ale spekulovalo nad tím, zda si nezavinil odstoupení sám Mansell právě máváním na fanoušky. Pilot měl zapomenout podřadit a vůz mu zhasnul. Těžko říct, jak to bylo, každopádně toto symbolické mávání bylo jak mávání na rozloučenou s titulem pro sezonu 1991.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »