Damon Hill chtěl původně závodit v MotoGP, maminka mu to zakázala

Damon Hill chtěl původně závodit v MotoGP, maminka mu to zakázala

 
  

Mistr světa formule 1 ze sezony 1996 Damon Hill začínal kariéru překvapivě na jedné stopě, i přes dobré výsledky ale nakonec zakotvil u monopostů.


Britský závodník trochu překvapivě nechtěl jít ve stopách svého zesnulého otce Grahama, který získal dva mistrovské tituly ve formuli 1. Hill se rozhodl závodit na dvou kolech, kde se mu dařilo.

V roce 1981 se začal pohybovat v menších šampionátech a dokonce i některé závody ovládl a zvítězil. V klubovém šampionátu do 350 ccm se stal šampionem, takže vyhlídky nebyly vůbec zlé. Vstup do MotoGP by pravděpodobně byl jen otázkou času, jelikož Britové měli tehdy silné postavení v šampionátu.

O dva roky později si vyzkoušel monoposty, jelikož jeho maminka si to přála. Podle jejích slov to bylo tehdy bezpečnější. I když měl talent, tak jeho příležitost k pořádnému závodění přišla v roce 1985, kde startoval ve formuli Ford. V šampionátu získal šest vítězství a v národních šampionátech se umístil třetí a pátý.

Později se stal šampionem formule 1 stejně jako jeho otec. Dalšímu, komu se to povedlo byl v roce 2016 Nico Rosberg. Na konci sezony 1999 pověsil Hill závodní helmu na hřebík.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »