Závodník se radoval z vítězství v Monaku tak moc, že o něj přišel pár metrů od cíle

Závodník se radoval z vítězství v Monaku tak moc, že o něj přišel pár metrů od cíle

 
  

Jak se říká, abyste mohli zvítězit, musíte být nejdříve první v cíli. Roku 2003 se předčasná radost vymstila Björnovi Wirdheimovi z formule 3000.


Wirdheim podepsal u týmu Arden ve formuli 3000 pro sezonu 2002, kde se mu hodně dařilo a skončil celkově druhý. Pro jeho dobré výkony se rozhodla stáj pilotovi nabídnout sedačku i na další rok.

Po vítězství v Imole a dvou druhých místech ve Španělsku a Rakousku dorazil pilot do Monaka. Vítězná vlna měla pokračovat i zde, jelikož si jel pro jednoznačné vítězství. Wirdheim se ale nechal tak unést, že nepochopitelně zastavil před cílem a mával radostně na svůj tým. Bohužel si ale nevšiml druhého Nicolase Kiesy, který ho přesprintoval pouhých pár metrů před cílem.

Nikdo příliš nevěděl co se stalo, ale pak to šéfovi týmu Arden Christianu Hornerovi a ostatním došlo. Jezdec absolutně zbytečně zahodil vítězství. I když si závodník udělal z ostudy kabát a dodnes je to jeden z nejpamátnějších momentů v Monaku, tak ho to přiliš mrzet nemuselo.

Sezona pokračovala a po Imole přidal ještě vítězství v Silverstone a na Monze. Celkově se stal šampionem s jednoznačnou převahou a zamířil do role testovacího pilota pro tým Jordan ve formuli 1.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »