Falešný šejk si půjčil zámek, aby přesvědčil Tyrrell k prodeji týmu

Falešný šejk si půjčil zámek, aby přesvědčil Tyrrell k prodeji týmu

 
  

Do formule 1 se lze dostat různými způsoby. Kromě těch poctivých a řádně zaplacených se ale pár podvodníků už objevilo. Jedním z nich byl i Sulaiman Al Kehaimi, který chtěl odkoupit Tyrrell.


Al Kehaimi měl v plánu “odkoupit” postupně umírající tým Tyrrell, který už finančně světu formule 1 nestačil. Podle vlastních slov chtěl investovat do Tyrrellu 51%, na což se samozřejmě stáj chytla.

Al Kehaimi uspořádal před GP Monaka roku 1996 party na francouzském zámečku, která měla podpořit zájem týmu Tyrrell a přesvědčit tak o prodeji.

Ve skutečnosti ale Al Kehaimi bohatý nebyl, naopak měl pouze pár tisíc a byl v dluzích. Přesto získal přístup k zámečku zásluhou toho, že přesvědčil majitele, že jeho přítel je princ Saúdské Arábie a nemovitost si chce pořídit.

Během víkendu v Monaku pak Al Kehaimi zapojoval svou fantazii. Tvrdil, že je bohatým investorem do formule 1, létal s hosty tam a zpět k okruhu v Monaku v soukromých helikoptérách a bavil je v bohatém prostředí.

Tým Tyrrell ho nakonec zažaloval za pokus podvádět tým, ale porota u soudu Oxford Crown Court překvapivě zbavila podvodníka všech obvinění!

Podle důkazů poskytnutých během jednání na Oxfordském korunním soudu byli hosté natolik podvedení, že Al Kehaimiho dokonce označili za „jednoho z nejbohatších mužů na světě“.

„Předstíral před lidmi, že kupuje tým. Ale to všechno bylo předstírání, fantazie, pohádkový příběh. Někdo ho označoval za jednoho z nejbohatších mužů na světě, byl nazýván „Šejk“ a „Jeho Excelence“ a stále odkazoval na závodní auta Tyrrell jako na „naše auta“,” tvrdil jeden ze svědků případu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »