“Tvoje jméno může být zde”, HRT se pokoušelo netradičně získat sponzory pro F1

“Tvoje jméno může být zde”, HRT se pokoušelo netradičně získat sponzory pro F1

 
  

Hispania Racing Team se ve formuli 1 dlouho neudržel, za všechno mohly už od začátku finance. Už v druhé sezoně přišla stáj s netradičním řešením svých problémů.


HRT vstoupilo do formule 1 v roce 2010 s šedým monopostem, který už od začátku trpěl nedostatkem sponzorů. V půlce sezony dokonce tým začal na bočnice dávat jména jezdců, aby využil volného prostoru. I přes zisku Bruna Senny do týmu se ale stáji nepodařilo více ukázat.

Následujícího roku HRT změnilo image, když představilo červenobílý monopost se šachovnicí. Opět zde byl ale zásadní problém – sponzoři. Kromě automobilky TATA, která podporovala Naraina Karthikeyana byl monopost F111 opět bez dalších jmen.

Při odhalení vozu tak španělská stáj vložila do svého zbarvení nápisy “This could be you, cool spot, your logo here”. Nápisy jsme mohli spatřit na bočnicích a křídlech, ale kromě obrovské podpory mezi fanoušky to nefungovalo. Stáj do konce roku sehnala jen drobné sponzory, takže jsme mohli na vozech vidět místo jmen jezdců pouze nápis HRT. Výsledky Hispanie byly zkrátka mizerné, jelikož se v úvodu ani jeden vůz nekvalifikoval.

I když pro tým závodil od poloviny sezony Red Bullem podporovaný Daniel Ricciardo, logo energetického nápoje měl pouze na své přilbě. Přesto peníze rakouského výrobce pomohly stáji přežít a nastoupit do dalšího roku.

Každopádně musíme uznat, že tento vzhled se hodně povedl a je velká škoda, že se ho HRT nedrželo i v následující sezoně!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »